Sodeca, amb seu a Ripoll, adquireix Marelli Ventilazione

Aquesta operació suposa ser més forts al mercat italià

per Redacció

Economia

El president Torra va visitar les instal·lacions de Sodeca el passat novembre
El president Torra va visitar les instal·lacions de Sodeca el passat novembre | Xevi Pujol

Sodeca, empresa fabricant de ventilació industrial i una de les més importants en tot Europa del sector, ha adquirit l'empresa Marelli Ventilzazione. Es tracta d'una companyia molt reconeguda del sector a Itàlia. Amb aquesta operació, l'empresa de Sant Quirze de Besora, la qual compta amb una seu a Ripoll, fa un «pas de gegant», ja que aconsegueix ser més forta en el mercat italià i tenir presència en països on encara no era present.

El Director General de la companyia, Josep Font, ha declarat que «Marelli proporciona a Sodeca Group noves capacitats al mercat italià i així generar noves oportunitats de negoci per créixer a tota Europa». L'operació s'ha tancat durant el mes de gener i per Font suposa fer créixer el negoci «més ràpid i més lluny».

Marelli Ventilazione, empresa creada el 1891 per Ercole Marelli, ha sigut una de les companyies més importants en ventilació industrial a Italià i part d'Europa. Especialista en ventiladors Heavy Duty i de baixa pressió, avui en dia té una presència internacional important, des d'Eslovènia, Ucraïna, Rússia o fins i tot Xina. Actualment Sodeca Group està format per 12 empreses pròpies, amb una plantilla de més de 550 treballadors i una facturació global de 90 milions d'euros.