El Petit Príncep es representarà en format teatre per part dels alumnes de l'Escola Vedruna

L'estrena és aquest dissabte 30 de març a les 16 h

per Xevi Pujol

Cultura

Els alumnes de 6è de primària porten el pes de l'obra
Els alumnes de 6è de primària porten el pes de l'obra | Xevi Pujol

Els alumnes de l’Escola Vedruna de Ripoll estan immersos en una setmana intensa d’assajos. El motiu és que estan ultimant els detalls per presentar una obra de teatre sobre El Petit Príncep, d’Antoine de Saint-Exupéry. Els nens i nenes de sisè de primària portaran el pes de l’obra amb la representació dels personatges, però la resta de cursos també hi prendran part interpretant sobretot la part musical, un altre àmbit que se li ha volgut donar. L’estrena serà el dissabte 30 de març, a les quatre de la tarda, al Teatre Comtal.

Mercè Trias i Pere Viñas, codirectors de l'obra, expliquen que «l'any passat era el 175è aniversari de la publicació en castellà d'El Petit Príncep, i aquest és el 60è de la seva publicació en català, per tant era el moment ideal. A banda, encara que aquesta obra es consideri per a nens, els adults hi podem veure moltes coses».

Els alumnes ja es mostren neguitosos, però amb moltes ganes de viure una experiència diferent i de mostrar el que han estat treballant durant els últims mesos. Viñas diu que «amb el teatre aprenen un pilot de competències que a l'aula no s'aprenen». Trias considera que «és una manera de veure una altra cara dels alumnes».

La feina de passar el text de novel·la a obra de teatre infantil ha estat costós, però els codirectors de l’obra creuen que han pogut mantenir l’essència. La funció és oberta a tot el públic en general, i divendres també faran un assaig obert, a la tarda.