L'Associació de Propietaris de Finques Rústiques de la Vall de Camprodon avisa que pot parar el pla de l'Alta Garrotxa

L'entitat critica diversos aspectes del pla de protecció

per Redacció

Arreu

Presentació del Pla Inicial de l'Alta Garrotxa a principis de mes a Olot
Presentació del Pla Inicial de l'Alta Garrotxa a principis de mes a Olot | Redacció

L’Associació de Propietaris de Finques Rústiques de la Vall de Camprodon ha amenaçat amb la possibilitat d’aturar el desenvolupament del pla de protecció de l’Alta Garrotxa. L’entitat afirma que té la potestat de fer-ho gràcies al suport del Consorci Forestal de Catalunya i el Centre de Popietat Forestal. El president de l'Associació, Josep Maria Pujol-Galceran afirma que "nosaltres estem disposats a tot, tenim possibilitats de parar aquest pla i el pararem"

El pla de gestió de l’espai és imprescindible i de fet, fa 23 anys que es reclama. La voluntat de l’entitat seria reiniciar el procés però "sabem que això és impossible, no ens admetran començar de zero" ha afegit Pujol-Galceran .

Territori i Sostenibilitat va aprovar el pla inicial a principis de mes. L’Associació que és restrictiu i que està pensat per la gent de fora per culpa d’una planificació que s’ha fet des dels despatxos. A més, lamenta que no hi hagi hagut un procés de participació real. Afegeix que no s’ha tingut en compte que el 45% dels terrenys on hi ha la restricció més alta són de propietat privada. A tot això, alerta que es permet l’acampada en les zones de més protecció, un factor que eleva el risc de patir incendis forestals.

L’Associació també qüestiona que l’òrgan rector del pla només estigui format per tècnics del departament de Territori. L’alternativa més adequada, segons el seu criteri, seria donar la màxima responsabilitat al Consorci de l’Alta Garrotxa.

En tota aquesta qüestió, l’entitat espera que els alcaldes de la zona facin la pressió oportuna perquè creuen que és una qüestió de sentit comú. Aquesta setmana s’han posat les bases per la creació de l’associació de propietaris de finques rústiques de l’Alta Garrotxa, amb la voluntat que s’activi a curt termini.