La nova direccionalitat a Camprodon no agrada a tothom

L'ajuntament confirma que s'ha demanat als tècnics una nova solució per a la plaça Santa Maria

per Guillem Sánchez

Societat

El darrer ple de l'ajuntament de Camprodon, aquest dimarts al vespre
El darrer ple de l'ajuntament de Camprodon, aquest dimarts al vespre | Guillem Sánchez

L'execució de les actuacions del Pla Local de Seguretat Viària 2018-2021 no han agradat a tots els veïns de Camprodon. Un nou model de circulació impulsat per l'equip de govern que no ha millorat la seguretat i exigeix donar més voltes per arribar a alguns punts, segons la visió de l'oposició. Així va quedar pal·lès durant l'últim ple, celebrat aquest dimarts al vespre. Des de Tots per Camprodon es van repassar una per una les zones on els canvis de direccionalitat aplicats creuen que són més conflictius: el carrer Llandrius, la sortida a la rotonda per l'estació d'autobusos, la carretera de Sant Joan i, sobretot, la plaça Santa Maria. S'interfereix, segons ells, amb la sortida i entrada a l'escola i a les misses. Jordi Berdala, de Tots per Camprodon, explica que «ara donem la volta a tota la plaça; un lloc que era poc transitat, el convertim en zona de pas de tota la gent que entra al municipi». Un pla que ha comptat amb el vist-i-plau del Servei Català de Trànsit. «Amb el què ens ha costat, no ha millorat la seguretat de Camprodon; ara estarem el doble o el triple per arribar on abans era un moment i hem dificultat l'accés al centre de la gent que pugui baixar de Vallter o Setcases», exposa Berdala.

L'oposició demana, doncs, una revisió del pla. L'equip de govern confirma que cap canvi és definitiu. També reconeix que no els agrada la solució aplicada a la plaça Santa Maria i així ho han traslladat als tècnics perquè se'n plantegi una altra amb caràcter «urgent», com va reconèixer l'alcalde, Xavi Sala. El batlle demana «paciència» als veïns per adaptar-se als canvis i va defensar l'aplicació dels mateixos. S'ha actuat seguint una premissa clara de Trànsit. «Carrers bidireccionals amb cotxes aparcats a banda i banda no poden ser i haver-los convertit en sentit únic sens dubte va en favor de la mobilitat i la seguretat», va dir l'alcalde.

Alguns veïns també van mostrar la seva disconformitat per la nova direccionalitat o per altres qüestions del municipi, en la darrera sessió ordinària amb Sala com a alcalde. El ple va aprovar una modificació de pressupost per operacions pendents d'aplicar i una de crèdit amb els vots en contra de l'oposició. Per unanimitat es van tirar endavant mocions per instar a la Generalitat a actuar contra la vespa velutina i de suport als centres especials de treball d'entitats sense ànim de lucre.