El santjoaní Pau Romero serà el número 2 de la llista del Partit Popular a Girona per les eleccions generals

A llistes publicades al BOE també consten Anna-Belén Avilés, Carme Freixa, Carlos Fernández i Maria Dolors Vilalta

per Redacció

Arreu

Pau Romero consta al BOE com a número de la llista del PP a Girona
Pau Romero consta al BOE com a número de la llista del PP a Girona | Arxiu

Avui el Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat les candidatures presentades a les eleccions generals del 28 d’abril, en la que prop de 37 milions de ciutadans d’arreu de l’estat podran exercir el seu dret a vot.

S’elegiran un total de 350 diputats de tot l’estat i les majories que es conformin al Congrés seran les que possibilitaran la formació d’un nou govern. En el cas de Girona, el santjoaní Pau Romero apareix com el número 2 de la llista del Partit Popular, per darrere de Sergio Santamaria. El Partit dels Socialistes de Catalunya, amb Marc Lamuà al capdavant, ha presentat una llista on consta la regidora ripollesa Anna-Belén Avilés com a cinquena suplent. La candidatura d’Esquerra, encapçalada per Montserrat Bassa, contempla a l’alcaldessa de Vallfogona de Ripollès, Carme Freixa, també en la mateixa posició de l’apartat de suplents.

En el cas del Senat, cada circumscripció provincial elegirà quatre senadors. A Girona, el Partit dels Socialistes de Catalunya presenta l’exalcalde de Setcases, Carlos Fernández, com a primer suplent de la segona candidata, Maria Josefa Celaya. Per la seva banda, la regidora de Ripoll, Maria Dolors Vilalta, consta com a segona suplent del segon candidat de Junts per Catalunya, Josep Maria Cervera.

La setmana que ve es proclamaran les candidatures per part de les juntes electorals provincials i també es publicaran al BOE. El 12 d’abril començarà la campanya electoral que s’allargarà fins el dia 26 del mateix mes. Serà abans de la jornada de reflexió.