Adam Yates guanya a Vallter en l'arribada de la Volta al Ripollès

Thomas De Gendt manté el lideratge a la general

per Xevi Pujol

Esports

Adam Yates al podi de Vallter 2000
Adam Yates al podi de Vallter 2000 | Xevi Pujol

La 99a edició de la Volta a Catalunya ja ha arribat al Ripollès. Ho ha fet a l’estació de Vallter 2000, on s’ha situat l’arribada de la tercera etapa, que havia sortit des de Sant Feliu de Guíxols. Després de 179 quilòmetres i 3 ports de muntanya, la pujada a l’estació de Setcases de més d’11 quilòmetres, port de categoria especial, era l’escenari perfecte perquè els favorits de la classificació general se la juguessin. Després del pas per la Vall de Camprodon i la lluita en l'ascensió, el britànic Adam Yates ha guanyat l’etapa, per davant d’Egan Bernal, Dan Martin i Nairo Quintana. El líder de la Volta seguirà essent, però, Thomas De Gendt, que no ha cedit la primera plaça i ha sabut patir en alta muntanya.

Molta afluència de públic a la línia de meta, un gran esdeveniment per la comarca, l’estació d’esquí i Setcases. Es calcula que unes 3.000 persones han assistit a Vallter avui.

Demà, sortida des de Llanars a partir de quarts d’1 del migdia. L’etapa passarà per Sant Pau de Segúries, Vallfogona de Ripollès, Ripoll, Campdevànol i Gombrèn. L’arribada serà a l’estació de La Molina, en una nova jornada de muntanya.

Arribada d'alguns corredors a la línia de meta | Xevi Pujol