Segona jornada de la Volta Catalunya al Ripollès

Sortida des de Llanars i final a La Molina, on Miguel Ángel López s'ha posat líder

per Xevi Pujol

Esports

El pas dels ciclistes per Ripoll
El pas dels ciclistes per Ripoll | Xevi Pujol

El Ripollès ha estat enguany una de les comarques més protagonistes a la 99a edició de la Volta a Catalunya. Els ciclistes han passat per molts dels seus municipis, i avui Llanars ha acollit per segon any consecutiu un inici d’etapa. Això ha significat que tots els corredors s’hi han reunit per passar el control de signatures i que els aficionats han pogut veure de ben a prop els seus ídols, com ara Alejandro Valverde o Nairo Quintana.

Els alcaldes de Llanars i Camprodon, Amadeu Rosell i Xavier Sala, destacaven la cooperació de tota la vall de Camprodon per poder acollir la Volta i valoraven molt positivament el pas de la competició.

L’any que ve la Volta celebrarà les seves 100 edicions, i no es descarta que el Ripollès torni a ser protagonista d’una efemèride tant especial. «S'haurà de veure com plantegem el recorregut, però si s'ha de tornar aquí, nosaltres encantats!», exclamava el director de la Volta, Ruben Peris.

Després del tret de sortida -cap a tres quarts d'1- a Llanars, pas per Camprodon, desviació cap a la Garrotxa i tornada a la comarca per Vallfogona de Ripollès. Poc després de les dues del migdia, pas també per la capital, Ripoll, abans d’enfilar en direcció a Campdevànol, passar per Gombrèn i entrar a la Cerdanya pel Port de la Creueta.

El final d’etapa, un autèntic trenca-cames, amb dues ascensions a La Molina. El colombià Miguel Ángel ‘Superman’ López, de l’equip Astana, ha aconseguit la victòria d’etapa i el lideratge de la classificació general. Segon ha estat Mühlberger i tercer, l’únic català que participa a la Volta, Marc Soler.

Demà, el pilot tornarà a passar per terres ripolleses, baixant la collada de Toses per Planoles i Ribes de Freser Seguiran la N-260 per Campdevànol i Ripoll. Acabaran la jornada a Sant Cugat del Vallès.