La 5a jornada Sumem posa cara a les diferents associacions que treballen amb malalts

S'ha organitzat des de l'Hospital de Campdevànol, a la seu de la FES

per Guillem Sánchez

Arreu

Cinquena edició de la jornada 'Sumem' al Ripollès
Cinquena edició de la jornada 'Sumem' al Ripollès | Guillem Sánchez

L'Hospital de Campdevànol ha organitzat una nova edició de la jornada 'Sumem', la cinquena, aquest divendres al matí. Una de les tesis que s'hi ha pogut sentir és que els malalts necessiten d'un entorn complet per entendre i atendre la seva patologia. «El pacient necessita la família, l'associació, l'hospital... I entre tots intentem cuidar al malalt», explicava Sònia Soler, des de l'organització de la jornada.

Un dels nous elements de què disposen, entre d'altres, és l'econsulta. Una eina per a professionals i ciutadans que es desplega en centres d'atenció primària com el de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses o Camprodon, més enllà de la consulta física. Aquesta abasta «totes aquelles consultes que poden esperar, que no són urgents o que poden ser aclariments sobre un procés que ja es troba en marxa», segons Xavier Burjons, d'atenció ciutadana de la regió sanitària de Girona.

Una de les xerrades de la jornada 'Sumem' | Guillem Sánchez

La jornada 'Sumem' vol posar en valor, donar a conèixer i posar a cara les diferents associacions que treballen amb malalts i les seves famílies. Per exemple, FADES ha repassat la seva majoria d'edat explicant la seva trajectòria i els reptes de futur.

Durant la jornada, també hi han intervingut professionals del Banc de Sang i de Teixits, de la Fundació Oncolliga Girona o de les teràpies assistides amb gossos. La 'coach' i psicòloga esportiva Natàlia González ha ofert la conferència 'Què vols ser?', abans de donar per tancada la cinquena edició d'aquest esdeveniment al Ripollès.