Les obres d'un nou tanatori a Sant Joan podrien començar en breu

L'oposició a l'equip de govern es queixa de l'augment dels deutors al consistori

per Xevi Pujol

Política

El ple municipal de Sant Joan, celebrat el passat divendres a l'ajuntament
El ple municipal de Sant Joan, celebrat el passat divendres a l'ajuntament | Xevi Pujol

El ple de l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha modificat el POUM al sector del cementiri perquè en el plaç de pocs mesos puguin començar les obres d’una nova sala de vetlla, molt defensada per l’equip de govern. Serà en col·laboració amb l’empresa Àltima, que actualment ja s’encarrega d’aquest aspecte al municipi. L’oposició, en canvi, considera que aquest pas afavoreix a una privatització del servei. ERC va votar en contra de la modificació i el PDeCat es va abstenir.

Per altra banda, els grups de l’oposició mostren preocupació pel volum dels deutors del consistori, que en dos anys han augmentat en més de 200.000 euros, pujant fins a més de 480.000. «Hi ha una part de feina que no es fa, cal que l'ajuntament sigui curós quan fa el seguiment dels deutors» deia Sergi Albrich, portaveu d'ERC. «Hi ha errades, com per exemple la d'una persona que és morta i encara se li passa la quota del nínxol del cementiri», explicava Concepció Formatger, del PDeCat.

L’equip de govern li resta importància i recorda que hi ha molts deutes històrics i persones pendents de pagament en aquest moment. L'alcalde, Ramon Roqué, expressava que «hi ha una quantitat més important deguda sobretot a la regularització del cadastre. Moltes persones es troben en el període d'al·legacions».

L’últim ple del mandat municipal també ha declarat Sant Joan municipi antifeixista, aprovant una moció de la Plataforma Antifeixista del Ripollès presentada per ERC.