Vall de Núria rep un 15% menys d'esquiadors però augmenta en forfets de temporada

Durant els propers dies conviuran activitats de neu amb d’altres, però sense les pistes obertes

per Xevi Pujol

Arreu

Vall de Núria va tancar les pistes el 31 de març
Vall de Núria va tancar les pistes el 31 de març | Xevi Pujol

El darrer cap de setmana va ser l'últim en el qual l'estació de Vall de Núria va tenir les pistes obertes. Des de l'estació de Queralbs, el seu director Toni Casals fa balanç de la temporada, afirmant que «no ha estat gens favorable en l'àmbit meteorològic». La falta de neu ha marcat l'afluència d'esquiadors, que segons afirma el director de l'estació s'ha reduït en un 15% respecte a la temporada anterior. «En total, han passat per Núria un total de 32.000 esquiadors», afirma Casals. No tot és negatiu, però, ja que també s'ha detectat un augment del 12% en els forfets de la temporada. «Hem consolidat la fidelització de l'esquiador, en una tendència que ja es va notant des de fa temps, perquè s'ho està treballant i ara es veu el resultat», explica el director. En total, actualment es compta amb 521 forfets de temporada.


També es tenen dades de persones que han utilitzat el Cremallera, el mitjà de transport per arribar a la vall, que enguany ha estat utilitzat per unes 100.000 persones -una xifra que es troba un pèl per sobre del que es preveia des de l'estació, però per sota dels números d'altres temporades-. «També hem de valorar molt positivament l'ús que es fa del Parc Lúdic, que atrau a moltes famílies a l'estació», detalla Casals, que afirma que «s'ha de veure Vall de Núria com una estació de muntanya, no només d'esquí, amb visitants molt diversos com famílies, grups, esquiadors, gent que ve per motius religiosos o simplement per fer el viatge en Cremallera i per gaudir de l'entorn natural».

És per això que, aprofitant les nevades que s'estan produint aquesta setmana, l'estació seguirà oberta per oferir activitats com raquetes de neu o esquí de muntanya, compaginades amb altres propostes d'estiu que comencen a treure el nas. «Vall de Núria no para mai!», exclama el seu director.