Vallter 2000 tanca pistes amb una valoració desigual depenent dels mesos

El desembre i el febrer han estat positius en nombre d'esquiadors, al contrari que el gener i el març

per Xevi Pujol

Arreu

Esquiadors a Vallter 2000
Esquiadors a Vallter 2000 | Muti Saló

L'estació de Vallter 2000 va donar per finalitzada la temporada d'esquí el passat diumenge. «Les altes temperatures no ens han permès mantenir i assegurar les condicions que es desitjaven i mereixien els visitants», es publicava a la seva pàgina web. Després de la confirmació del tancament de les pistes, el director de Vallter, Enric Serra, fa balanç de la temporada i conclou que es podria dividir en dos períodes diferenciats, depenent dels mesos dels quals es parli.

Per una banda, l'inici de temporada va ser molt positiu, ja que es va poder fer a finals de novembre, amb bons gruixos de neu després de les abundants nevades del mes d'octubre. «Es va poder produir neu i pel pont de la Purísisma i per Nadal va venir un munt de gent a gaudir-ne», explica Serra. Per tant, el desembre va ser del tot positiu.

El mes de gener, però, va ser més complicat, amb moltes jornades de vent que van coincidir amb caps de setmana i amb un mal temps generalitzat que va fer baixar l'afluència d'esquiadors. Pel que fa al febrer, tot i que ja començava a notar-se la manca de noves precipitacions i els gruixos no eren massa considerables, hi va haver molta afluència de gent que volia gaudir del bon temps, ja primaveral.

I per acabar, el març ha estat marcat per les altes temperatures, que han acabat provocant el tancament. «Hem estat treballant per mantenir les pistes obertes, intentant produir més neu, però aquest darrer cap de setmana ja només en vam poder obrir una», diu el director.