Comencen les votacions dels segons pressupostos participatius en motiu de la Fira de les 40 Hores

El termini per votar les propostes finalitzarà el 3 de maig

per Redacció

Arreu

Un moment del taller participatiu previ a l'inici de les votacions
Un moment del taller participatiu previ a l'inici de les votacions | Xevi Pujol

Ha arribat l’hora de votar. Els segons pressupostos participatius de Ripoll encaren la seva fase decisiva. En motiu de la Fira de les 40 Hores, arrenca el període de votacions per determinar les propostes guanyadores. Podrà votar qualsevol veí de Ripoll que tingui un mínim de 16 anys. Caldrà presentar el DNI, a l'estand que hi haurà al certamen multisectorial. La nova etapa dels pressupostos participatius arrenca després d’un taller a l’Hotel d’Entitats. La comissió encarregada de determinar la validesa de les propostes ha proposat fer la mateixa tasca a la ciutadania ripollesa amb diversos exemples.

La comissió ha acceptat 112 propostes però ha donat el vist-i-plau definitiu a 30 en el capítol d’inversió, dotat amb 100.000 euros, i a 26, en el de despesa ordinària, on es contemplen 15.000 euros. S’hauran d’escollir tres propostes de cada àmbit.

Després de la fira, es podrà votar a l’ajuntament, els casals civics, la biblioteca, la piscina i els mercats setmanals. El termini de votacions finalitzarà el 3 de maig. 5 dies després, a les portes de la festa major, es farà públic el veredicte de les propostes guanyadores. Es donarà conèixer en un acte a la biblioteca Lambert Mata.