FGC estudia la reobertura de Vallter 2000 si les previsions metorològiques es compleixen

El PSC ha denunciat el «el tancament precipitat» de l'estació setcasina

per Judith Espert

Societat

Aquest era l'estat de neu a Vallter 2000 el cap de setmana del 16 i 17 de març
Aquest era l'estat de neu a Vallter 2000 el cap de setmana del 16 i 17 de març | Muti Saló

Entre aquest dimarts i el dijous, Ferrocarrils de la Generalitat decidirà si reobre Vallter 2000. Una decisió que es prendrà en funció de criteris tècnics i de poder oferir una bona qualitat de servei per als usuaris de l'esquí. Les previsions indiquen que en les pròximes hores podria arribar de nou nevades i si es compleixen, podrien permetre la reobertura de l'estació. Així ho ha fet públic l'empresa després que en els últims dies hagi mantingut converses tant amb l'ajuntament de Setcases com amb la mancomunitat de la vall de Camprodon en aquest sentit.

La informació també ha sortit a la llum pública després que el Partit dels Socialistes hagi registrat unes preguntes al Govern perquè s'expliqui la raó perquè es va tancar l'estació d'esquí l'1 d'abril. Argumenten que era «innecessari» posar punt final a la temporada i denuncien «els perjudicis pel conjunt de l'economia de la Vall de Camprodon». En aquest sentit, l'exalcalde de Setcases, Carlos Fernández, ha acusat FGC de tancar «precipitadament» Vallter 2000 i ha requerit una reunió amb els seus responsables. Una petició que tot i que ell afirma que va registrar fa uns dies, oficialment no es va registrar fins aquest diumenge 7 d'abril, quan l'estació ja estava tancada des del dia 1.

FGC argumenta que es va prendre la decisió de tancar les instal·lacions perquè no hi havia suficient neu per garantir la pràctica de l'esquí en condicions de qualitat per a l'usuari.