SUMAR assumeix la gestió de la residència per a la gent gran de la Vall de Ribes

Una de les primeres mesures serà implantar una atenció mèdica continuada

per Redacció

Arreu

Atenció mèdica continuada per als usuaris de la residència
Atenció mèdica continuada per als usuaris de la residència | Laura Segur

SUMAR és una organització pública especialitzada en la gestió de residències per a la gent gran. Aquest mes d’abril ha assumit la gestió de l’equipament existent a Ribes de Freser. La prioritat número 1 es implantar un model d’atenció centrat en l’usuari. A la pràctica, suposarà consolidar els serveis que funcionen i introduir propostes de millora. Per exemple, una atenció mèdica continuada. Segons ha explicat la directora tècnica de SUMAR, Mariona Rustullet es tracta de "tenir metges dos o tres dies a la setmana de manera continuada i a més a més, un servei d'urgències" que ja fa temps que funciona.

La introducció de més serveis no implicarà un augment de costos per a les famílies dels usuaris. La residència manté la seva titularitat municipal. "Aquestes taxes i aquestes tarifes que estan aplicades venen per ordenança municipal de l'ajuntament. Per tant, la seva butxaca quedarà igual que abans" ha afegit Rustullet.

SUMAR compta amb tot el personal actual però si que ha incorporat noves pautes d’actuació. Es vol establir un calendari intens d’activitats diàries. Segons Rustullet, es busca que "passin coses més especialitzades en el dia a dia dels usuaris"

El conveni per a la gestió a càrrec de SUMAR té la vigència d’un any. S’haurà d’anar renovant pel mateix període si totes les parts hi estan d’acord. La residència per a la gent gran de la Vall de Ribes compta amb 58 places.