La Generalitat parlarà amb tothom abans de tirar endavant amb el pla de protecció de l'Alta Garrotxa

L'associació de propietaris està esperançada de concretar un pla consensuat després de la trobada a Camprodon

per Redacció

Arreu

Cal Marquès de Camprodon va acollir ahir la reunió de treball sobre el pla de l'Alta Garrotxa
Cal Marquès de Camprodon va acollir ahir la reunió de treball sobre el pla de l'Alta Garrotxa | Boi

La Generalitat de Catalunya ha volgut transmetre un missatge de calma i confiança a tots els agents afectats per la redacció del pla de protecció de l’Alta Garrotxa. La normativa de fa 23 anys obliga a fer aquest pas i el govern català reconeix que un punt de partida així genera problemes, sobretot als propietaris i els ajuntaments. Sobretot en un dels temes que ha generat més controvèrsia fins ara respecte a l’ordenació de l’espai. La proposta que els boscos segueixin la seva evolució natural amb l’horitzó de generar altres negocis s’ha interpretat com l’obligació a renunciar a la gestió forestal, activitat que la Generalitat creu que no té futur.

"Nosaltres hem fet una proposta, creiem que pot funcionar i si interessa, que voluntàriament els propietaris mitjançant un conveni de col·laboració s'hi vagin afegint" ha concretat Ferran Miralles, director general de medi natural.

Per evitar més malentesos s’ha establert un calendari de reunions de treball en grup. També individuals, amb propietaris, caçadors, tècnics d’ajuntament i habitants de la zona. Per tant, es parlarà amb tothom abans de tancar res.  Miralles ha dit que "Quan s'expliquen bé les coses veiem que el problema no és tant gros com algú se l'havia imaginat". Es planteja ampliar el termini d’exposició pública del pla.  "Si hem de seguir acostant posicions, si hem de seguir millorant, ho farem" ha afegit el director general.

L’administració catalana també s’ha defensat de les crítiques rebudes fins ara. "Costa molt parlar amb un full en blanc. En canvi, és fàcil dir que aquesta proposta creiem que podria funcionar i ara parlem-ne" ha rematat Ferran Miralles.

Des de l’associació de propietaris de finques rústiques de la Vall de Camprodon, hi ha l’esperança d’arribar a una entesa satisfactòria per totes les parts. Ara bé si que es demana que l’entitat que agrupa als propietaris de l’Alta Garrotxa aplegui més suports per negociar amb més força davant la Generalitat.

El president de l'Associació de Propietaris de Finques Rústiques de la Vall de Camprodon, Josep Maria Pujol-Galceran ha afirmat que "ens sentim esperançats, sempre que es pugui parlar d'una cosa és important. Quan no et donen l'opció a parlar és quan tenim un problema greu".

Per tant, a hores d’ara sembla que hi ha bona predisposició per concretar un pla especial amb el màxim consens possible.