Un mosso d'esquadra destinat al Ripollès declararà com a testimoni al judici del procés

Albert Donaire, coordinador de Mossos per la república, no para de rebre amenaces des del 9N

per Redacció

Arreu

Albert Donaire declararà el 24 d'abril
Albert Donaire declararà el 24 d'abril | Laura Segur

Albert Donaire és el coordinador de Mossos per la república, sectorial de l'Assemblea Nacional Catalana. El dimecres, 24 d’abril, ha estat citat a declarar al judici del procés al Tribunal Suprem a petició dels advocats de Vox. Donaire preveu que se li demani sobre la relació de l’entitat que representa amb la Generalitat de Catalunya i "arran d'això voler demostrar que hi havia una part que estava armada i a favor de la independència, quan nosaltres com a sectorial, som un grup de persones, que fora de la nostra feina, ens trobem i compartim punts de vista." Afegeix que "enlloc de citar-me amb el meu número d'identificació professional, m'identifiquen amb el meu nom i cognoms"

Donaire està destinat al Ripollès des fa cinc anys. En els últims temps, i arran d’haver estat citat a declarar, ha rebut l’escalf de diversos ciutadans. "Com a anècdota, aquí al Ripollès, hi ha gent que em reconeix de les xarxes socials, i alguna vegada si em veuen treballant, em donen molts ànims però la gent sap diferenciar bé les dues coses. Com qualsevol altre ciutadà, crec que ha de tenir els drets fonamentals garantits per poder opinar el que vulgui sempre que no afecti als altres"

Albert Donaire no amaga les seves opinions i té una gran activitat a les xarxes socials. Des del 9N, s’ha anat succeint les amenaces envers la seva persona. La última s’ha traduït en col·locar una tassa de vàter davant la porta d’un dels seus domicilis habituals. "Estic prenent mesures, sempre que han fet alguna amenaça les he denunciat, i a més a més, vaig amb quatre ulls, controlo molt el meu entorn".

El 24 d’abril també hi ha previst la declaració d’altres testimonis com Joan Ignasi Elena i Lluís Llach.