Grans reptes a la Trail Vall de Ribes del cap de setmana

L'organització proposa dos grans recorreguts, sumant una prova de dissabte i de diumenge

per Guillem Sánchez

Esports

Una de les sortides de la cursa, l'abril de 2018
Una de les sortides de la cursa, l'abril de 2018 | El Ripollès

La Vall de Ribes és territori XS. Així se sap des de fa uns anys i així continua aquest 2019. El cap de setmana se celebra una de les grans festes de la muntanya a la vall, amb la disputa del Trail Vall de Ribes. El 2018, Wifred Lladó es va imposar a la Half XS, una de les modalitats en què també es pot participar enguany. Es tracta de sumar la cursa de 23 quilòmetres de dissabte i la de 25 quilòmetres de diumenge.

Una de les grans apostes de l'organització és aquesta suma de recorreguts. Per això, també tindrà lloc la coneguda com a Gran Trail. Una prova que suma la Marató de dissabte, de 43 quilòmetres, amb el Trail de 34 del diumenge, fent un total de 77 quilòmetres i 5.200 metres de desnivell en dos dies. Es pot fer de manera individual o també en parelles, tal com ja es va poder veure l'any passat.

S'espera una gran presència de corredors, ja que a més de les curses de 23, 25, 34 i 43 quilòmetres, també hi ha un trail més assequible, de 10 quilòmetres, el diumenge (i una caminada de la mateixa distància). Hi haurà esportistes d'Itàlia, Dinamarca, Andorra o França, també, que hauran de conviure amb els paratges a l'entorn de la vall i amb la neu en cotes més altes caiguda els darrers dies. Les sortides estan previstes des de la plaça del Mercat a les 8 del matí de dissabte i de diumenge.