La Fundació MAP es mobilitza a Barcelona amb molts altres Centres Especials de Treball

S'exigeixen millores en el finançament després de la pujada del salari mínim

per Xevi Pujol

Societat, Arreu

Membres del MAP a la manifestació de Barcelona
Membres del MAP a la manifestació de Barcelona | Marta Rudé

Més de 5.000 persones d’unes 200 entitats sense ànim de lucre de tot Catalunya que treballen per a persones amb discapacitat intel·lectual i amb especials dificultats es van manifestar a Barcelona. Des de la Fundació MAP, hi van assistir 130 persones que van baixar amb dos autocars i altres vehicles fins a la capital. Exigeixen millores en el finançament dels Centres Especials de Treball i denuncien que la precarització del finançament públic ja està afectant a l’atenció de les persones i les condicions dels treballadors.

«La realitat és que portem 10 anys, retallats i congelats. El 2009 ens van retallar un 3% i des de llavors, no s'ha tocat fins aquest any. A això se li suma que aquest any hi ha hagut la pujada del salari mínim interprofessional -que tot celebrem- però no ha vingut acompanyat pel suport econòmic necessari que per llei correspon a l'estat» explica Hermínia Ordeig, Directora Gerent de la Fundació MAP.

També es denuncia que si res canvia, entre 2019 i 2020 podrien desaparèixer com a mínim 1.500 llocs de treball, i a mitjà termini la xifra pot arribar a 10.000 llocs en risc.

El integrants dels centres van llegir un manifest davant de la Delegació del Govern de l’estat, el Departament d’Economia i el Departament de Treball. Van ser rebuts per diferents membres d’aquestes institucions.