La residència de Campdevànol recopila poemes de tradició oral en un llibre

Els avis que hi viuen han recordat una sèrie de poemes i els han plasmat en paper

per Xevi Pujol

Societat

Isabel Mir, la directora de la residència, amb l'Àngela Puigcorber, una de les usuàries
Isabel Mir, la directora de la residència, amb l'Àngela Puigcorber, una de les usuàries | Xevi Pujol

Cada any, per la diada de Sant Jordi, la Fundació Vella Terra, residència d'avis de Campdevànol, publica un llibre. Enguany, ha estat un recull de poemes titulat "A la mare". Són molts els usuaris de la residència que recorden poemes que han recitat des de petits. Perquè aquesta tradició oral no es perdi, els han recopilat i el resultat veurà la llum el proper dia 23 d'abril. "A la mare" es podrà adquirir a la mateixa residència. Conté les obres transcrites i fotos de qui els ha anat recordant.

Per exemple, hi trobem dos poemes de l'Àngela Puigcorber, que el mes de setembre complirà 100 anys però encara recorda de memòria els versos que recitava de petita. «Tenim la sort de viure amb persones que tenen molta saviesa i no volem deixar-ho escapar. Volem que això quedi plasmat», explica la directora de la residència, Isabel Mir.

Ja fa 8 anys que la Fundació publica un llibre per Sant Jordi. En altres casos s’han recopilat aspectes com jocs de carrer, receptes de fa temps, remeis casolans o dites populars. Tot perquè aquesta saviesa no quedi en l’oblit.

Una de les pàgines del llibre de la residència | Xevi Pujol