Ripoll renova el pubillatge

Aina Cortada, Lluís Garcia, Jana Cámara i Jan Sala són els nous representants de la vila

per Redacció

Cultura

Relleu al pubillatge de Ripoll
Relleu al pubillatge de Ripoll | Xevi Sunyol

Ripoll ha renovat un any més el seu pubillatge. Aina Cortada i Lluís Garcia han sortit escollits com el nou hereu i la nova pubilla del bressol de Catalunya. De fet, eren els únics candidats que s’havien presentat per donar el relleu a Marta Ruiz i Arnau Garcia.

«Crec que serà un any d'experiències inoblidables, ja que visitarem molts racons de Catalunya», deia Lluís Garcia. «La meva padrina em va dir que era una bona experiència i vaig decidir que jo també la volia viure perquè m'agrada conèixer gent i llocs nous», expressava Aina Cortada.

Pel que fa als representants més joves, hi havia diversos candidats. 6 en el cas de les pubilletes i 2 per hereuet. Finalment, Jana Cámara i Jan Sala han estat els escollits per representar Ripoll aquest 2019. Substitueixen Oriol Amaro i Paula Rodellas.

«Espero que sigui molt divertit, agradable i que m'ho passi molt bé», deia en Jan, mentre la Jana opina que «segur que m'agrada molt perquè rodarem per tota Catalunya i coneixerem a molta gent».

El Centre d’Iniciatives i Turisme considera que no ha estat gens fàcil l’elecció dels nous representants. Per realitzar-la, es fa una votació popular durant la Fira de les 40 Hores, uns exàmens orals i escrits i una votació per part del jurat.

L’església de Sant Pere ha repetit com a seu de l’acte de proclamació del nou pubillatge de Ripoll.