Vall de Núria acollirà el GastroPirineus el 29 i 30 d'abril

Són unes jornades professionals de gastronomia i de la cuina dels Pirineus

per Redacció

Arreu

Presentació oficial del GastroPirineus a Barcelona
Presentació oficial del GastroPirineus a Barcelona | Redacció

Vall de Núria acollirà el 29 i el 30 d’abril el GastroPirineus. Unes jornades professionals per a cuiners i cuineres. S'hi faran ponències, seminaris i degustacions. Només hi ha unes 180 places per a les jornades, a 50 euros per dos dies, i un centenar al sopar d'estrelles, que en diuen, per 80 euros. També s'hi pot apuntar el públic en general, formalitzant la inscripció al seu web. Francesc López, de GastroPirineus, destaca que "la gran idea és crear una marca com a cuina del Pirineu, un cop definits aquests productes que formen part del corpus culinari i de la cuina catalana"

Ada Parellada és una de les cuineres que participarà en unes jornades que serveixen per reivindicar la qualitat dels productes catalans. La cuinera afirma que "és una responsabilitat cabdal buscar el nostre producte, treballar-lo i treure'n tot allò que en sabem treure. Tenim els millors cuiners del país"

Un dels seminaris serà la gastronomia a peu de pistes d'esquí. El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, exposa que "ens agradaria col·laborar en els propers anys amb tots vosaltres per elevar el nivell gastronòmic de les nostres estacions perquè volem oferir una oferta de qualitat pensant en el territori i pensant en el conjunt del país" mentre que el director de l'Agència Catalana de Turisme, David Font, ha afegit que "estem detectant que el motiu principal del viatge dels turistes és la gastronomia, i per tant, donar a conèixer els Pirineus com una de les pedres angulars on també la gastronomia té una potència molt important és un dels objectius"

La Generalitat i les quatre Diputacions aporten la major part dels 70.000 euros que costen les jornades, que van iniciar la seva trajectòria fa quatre anys.