Lleuger descens dels fets delictius al Ripollès l'any 2018

Els delictes més freqüents són les estafes, els furs i els danys

per Xevi Pujol

Seguretat, Societat

Rafael Manzano, cap de l'ABP del Ripollès, valora la situació dels fets delictius al Ripollès
Rafael Manzano, cap de l'ABP del Ripollès, valora la situació dels fets delictius al Ripollès | Xevi Pujol

Els fets delictius al Ripollès van experimentar un lleuger descens, inferior al 3%, segons el balanç del 2018. Per tant, des dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de la comarca es fa una valoració positiva del nivell de seguretat actual. Els delictes més freqüents que es produeixen són estafes, sobretot a través d’Internet, els furs i els danys, considerats menors.

També preocupen els robatoris a domicilis, que se situen en quart lloc. En aquest sentit, els Mossos demanen que se'ls avisi si es veuen actituds sospitoses als pobles i barris. «Qui millor coneix el seu carrer són els veïns», diu Rafael Manzano, cap de l'Àrea Bàsica Policial del Ripollès.

Els delictes van disminuir el 2018 a totes les poblacions del Ripollès excepte Ripoll, Campdevànol i Sant Joan de les Abadesses, on van augmentar molt lleugerament. La comarca segueix essent, però, una de les més segures de Catalunya, al nivell de la resta de territoris del Pirineu.

La nova promoció de Mossos que començarà a exercir al mes de juny pot no suposar un augment d’efectius al Ripollès, ja que hi ha zones més necessitades amb més casos delictius, però assegurarà que cessi el degoteig de personal que anava marxant de l’àrea de la comarca.