L'ajuntament de Ripoll demana una rectificació al Síndic de Greuges sobre la resolució del futur polígon de Can Franquesa

L'equip de govern defensa que el personal municipal "fa les coses bé i no oculta res governi qui governi"

per Redacció

Arreu

L'equip de govern defensa la tasca dels funcionaris de l'ajuntament de Ripoll
L'equip de govern defensa la tasca dels funcionaris de l'ajuntament de Ripoll | Judith Espert

L’equip de govern de l’ajuntament de Ripoll ha sortit en defensa dels funcionaris de la corporació després de la resolució del Síndic de Greuges en relació al futur polígon de la carretera de Les Llosses. S’ha reafirmat la posició que les al·legacions de la plataforma a la modificació del pla general es van presentar fora de termini després de revisar tota la informació. Per tant, l’alcalde, Jordi Munell, conclou que el personal municipal "fa les coses bé i no oculta res governi qui governi", i que la resolució no s’ajusta a dret i que caldria una rectificació. Al mateix temps, defensa el dret de la ciutadania a presentar al·legacions, tal i com ha passat abans de l’aprovació inicial.

Munell afirma que "algunes d'aquestes persones que presentaven l'al·legació  han sortit dient que tenien la raó però lamentant-ho molt no és veritat perquè el procediment administratiu marca perfectament els terminis. Ens toca defensar els nostres funcionaris municipals perquè fan la feina estrictament com marca el procediment i per tant, hem de reclamar al Síndic de Greuges que ha fet una resolució falsa perquè no ha contrastat la informació correcte sobre la tramitació". Afegeix que "a la vegada també defensem els ciutadans perquè ha tingut l'oportunitat de poder també fer al·legacions en un altre tràmit del procediment que és l'aprovació inicial d'aquest expedient de modificació"

L’alcalde de Ripoll també ha desmentit que un estudi d'inundabilitat de la zona que data del 2005 no sigui públic, tal i com també afirma el Síndic de Greuges. Jordi Munell assegura que és un document tècnic de 400 pàgines que està a disposició de tothom a les dependències municipals tot i no constar a la pàgina web.

Munell entén que la tramitació urbanística ha de seguir el seu curs. Hi ha pendent l’aprovació provisional del document, que s’enviarà a la Comissió d’Urbanisme de Girona perquè doni el vist-i-plau definitiu.