La Setmana Santa dona pas a la Diada de Sant Jordi

Parades de llibres i roses i moltes activitats ompliran el Ripollès

per Xevi Pujol

Cultura

Sant Jordi arriba al Ripollès
Sant Jordi arriba al Ripollès | Arxiu

Enguany, el calendari ha fet que la Setmana Santa doni pas immediatament a la Diada de Sant Jordi. Per tant, el primer dia laborable tindrà aquest to festiu que caracteritza la festa del llibre i la rosa. Els carrers més cèntrics de totes les poblacions del Ripollès s’ompliran de parades, no només de llibreries i floristeries, sinó també de diferents entitats com AMPA’s d’escoles o altres organitzacions.

A més, es preparen diferents activitats. Com per exemple a Ripoll, on a dos quarts d’11 del matí hi ha programades dues activitats: animació infantil a càrrec de Pep Puigdemont a la plaça de Sant Eudald i l’espectacle ‘La llegenda de Sant Jordi al revés’, de la companyia La Minúscula, a la plaça Clavé. A la tarda, a partir de dos quarts de set, la plaça de Sant Eudald es convertirà en un espai de joc. A partir del dijous 25, a la capital hi seguiran més activitats literàries i poètiques per completar la setmana.

A Llanars, aquest diumenge ja es va fer un espectacle familiar a la sala de ball com a prèvia de Sant Jordi, i a Vallfogona de Ripollès, el dimarts, l’escola i l’ajuntament organitzen un taller intergeneracional d’scrapbooking, de 3 a 5 de la tarda.

El batec de la Diada es podrà seguir en directe per Televisió del Ripollès, amb un programa especial que es farà des de la plaça de Sant Eudald de Ripoll, en un set al bell mig de les parades, de 12 a 1 del migdia del dia de Sant Jordi.