Esquerra Republicana s'imposa amb claredat al Ripollès

Una victòria històric dels republicans amb motiu d'unes eleccions Generals

Política

Els republicans van celebrar la victòria a la seu de Ripoll
Els republicans van celebrar la victòria a la seu de Ripoll | ERC Ripollès

Esquerra Republicana de Catalunya s'ha imposat amb claredat a les eleccions generals al Ripollès. Per primer cop a la història, els republicans han tenyit gairebé de groc tota la comarca, a excepció de tres poblacions: Vilallonga de Ter, Setcases i Campelles on Junts per Catalunya s'ha mantingut com a primera força. Per tant, ERC s'ha erigit com a gran guanyador al Ripollès trencant l'hegemonia tradicional de l'espai convergent.


El partit liderat per Oriol Junqueras ha enfortit la seva cartera de vots i ha obtingut el 35% dels suports al Ripollès. Això suposa vuit punts percentuals més que el juny del 2016. Junts per Catalunya, per la seva banda, es queda amb el 26% de suport i es manté en percentatge respecte a l'última contesa electoral. El partit dels socialistes puja fins al tercer graó del podi amb un 15% dels vots mentre que Catalunya en comú Podem retrocedeix fins a la quarta posició amb el 8%. Cal destacar la irrupció del partit d'ultradreta Vox, amb un 2% dels sufragis de la comarca.


Un altre fet destacat és l'augment més que significatiu de participació al Ripollès, que s'ha situat en nivell altíssims. 15.382 ripollesos i ripolleses han dipositat la seva papereta a les urnes, cosa que equival a un 79% de participació en unes Generals.


En l'àmbit gironí, ERC també ha fet història i ha aconseguit per primer cop tres diputats per Girona. A les últimes generals, les del 2016, amb Teresa Jordà al capdavant, els republicans ja van guanyar per primera vegada a comarques gironines. En segon lloc, Junts per Catalunya es manté amb els dos escons que va obtenir Convergència ara fa tres anys. El darrer representant ha anat a parar al PSC, mentre que En Comú Podem ha perdut el seu representant gironí.


Uns resultats que han sumat per donar la victòria d'Esquerra en l'àmbit català i la del socialista Pedro Sánchez a Espanya, en una jornada amb una participació de més del 75%.