Ni pacte de govern ni debat amb Som Catalans i Front Nacional de Catalunya

Alternativa, ERC, Junts i PSC han fet públic un manifest en aquest sentit

per Judith Espert

Política

Les quatre formacions polítiques amb representació al consistori han rubricat l'acord
Les quatre formacions polítiques amb representació al consistori han rubricat l'acord | Judith Espert

Alternativa per Ripoll, ERC, Junts per Ripoll i el PSC han rubricat un acord en què es comprometen a no pactar ni treballar durant el pròxim mandat municipal ni amb Som Catalans ni amb Front Nacional de Catalunya. El manifest que han fet públic detalla que les dues formacions es presenten com un projecte catalanista i independentista «amb un discurs clarament racista». Unes formacions que, al seu entendre, són «d’ideologia xenòfoba» amb la intenció de crear «odi i fractura social» entre la població. Asseguren que el discurs que tenen tan Som Catalans com Front Nacional de Catalunya «classifica a les persones en diferents categories en funció del seu origen».


Davant d’aquesta situació, els quatre partits amb representació consistorial actualment han rubricat aquest compromís que té dos punts com a conseqüència. En primer lloc «no realitzar cap pacte de govern ni treballar al llarg del mandat amb les candidatures Front Nacional de Catalunya i Som Catalans». Asseguren que aquesta mesura presa reafirma l’acord que va ser aprovat per unanimitat al ple per declarar el municipi antifeixista.  Una declaració que suposa, entre altres qüestions, que no es pugui cedir cap espai ni permetre cap concentració a l’espai públic a aquestes formacions. Precisament, a preguntes del públic en el darrer ple municipal, s’ha detallat que es va aixecar, recentment, un acte i s’ha iniciat un expedient per una concentració de Som Catalans davant del centre Annour.


El segon punt que han determinat com una línia vermella els quatre partits és que «no realitzarem cap debat a les eleccions municipals juntament amb qualsevol d’aquestes dues formacions».