Ripoll celebra un acte commemoratiu dels 40 anys d’ajuntaments democràtics

Hi van assistir bona part dels regidors i regidores dels deu mandats que s'han succeït

per Judith Espert

Societat, Política

La fotografia de família de tots els assistents va arrodonir la celebració
La fotografia de família de tots els assistents va arrodonir la celebració | Judith Espert

Ripoll ha commemorat el quarantè aniversari de la recuperació de l’ajuntament democràtic. La sala Eudald Pradell s’ha omplert dels que han estat regidors i regidores d'algun o diversos dels deu mandats que s’han succeït des d’aquelles eleccions municipals de l’abril de 1979. Una efemèride que s’ha traslladat en format paper, gràcies a l’historiador local Agustí Dalmau qui ha recollit, en 20 pàgines, quatre dècades de política municipal i local. «Considero que aquests reculls importants perquè queden per sempre més. Tot el que sigui recollir la nostra història contemporània, sigui benvinguda i és molt interessant», va dir.

Agustí Dalmau va ser l'encarregat de glossar la història recent en l'àmbit polític
La sala Eudald Pradell es va omplir de regidors, exregidors i familiars


L’acte, de format distès i amè, va ser conduït pel mateix Dalmau, qui lluny de fer una valoració dels deu mandats que s’han succeït al llarg dels 40 anys, va fer un recull de dades que van despertar més d’una riallada a tots els assistents. En total, com a membres de la corporació, han passat per l’Ajuntament 105 vilatans. El partit amb més representants ha estat Convergència i Unió, seguit del PSC i ERC. De tots els regidors, tan sols 44 dones han ostentat el càrrec. D’altra banda, cinc persones han tingut l’honor d’ostentar el màxim càrrec a l’Ajuntament de la seva vila: 2 del PSC, 2 de CiU i 1 d’ERC. L’actual batlle, Jordi Munell, és qui té el rècord de permanència a la corporació i és que fa 28 anys que forma part de l’Ajuntament.

Dalmau, a més, va detallar curiositat com el parentesc entre diversos regidors com els matrimonis de Fina del Pozo i Josep Gili o Ramon Coma i Fina Guix, però també fills que han pres el testimoni dels pares com Josep i Marc Grifell.

Com no podia ser d’altra manera, l’acte es va cloure amb la fotografia de família de tots els assistents i una copa de cava per celebrar aquesta efemèride.