Gal·la Coll és la 50a Pubilla de la Sardana de Campdevànol

Bona part de les campdevanolenques que han lluït aquesta banda van ser presents a la celebració de l'efemèride

per Xevi Pujol

Societat, Cultura

Gal·la Coll és la nova representant de la sardana a Campdevànol
Gal·la Coll és la nova representant de la sardana a Campdevànol | Muti Saló

Gal·la Coll ha pres el relleu a Núria Llobet i ha estat proclamada com a nova Pubilla de la Sardana de Campdevànol. Ella és qui ha tingut l'honor de ser la 50a noia que ha estat elegida. La secció sardanista del GEC va voler celebrar aquest 1 de maig una gran festa per commemorar el mig segle des de la creació d'aquesta figura que representa el municipi i la dansa catalana per excel·lència.

I és que la sardana va ser la protagonista durant tota la celebració, amb dues audicions per part de la cobla Principal d'Olot. També es va comptar amb la presència de l'Esbart Eudald Coma de Ribes de Freser i amb els alumnes que han pres part del curset de ballar sardanes. La plaça de la Dansa va ser el punt central dels actes. Abans, però, es va anar a buscar a la nova Pubilla i se la va fer passar per sota la senyera.

La Pubilla sortint, Núria Llobet, va acompanyar a Coll en tot moment, i també ho van fer una bona part de les dones que han lluïs al llarg d'aquests 50 anys la banda de la Pubilla de la Sardana de Campdevànol. L'acte, per tant, va servir per reunir-les a totes. «Sento molt orgull i ganes de representar al poble», deia Gal·la Coll. Una tradició que es vol mantenir durant el temps que sigui possible.