La Fira de Sant Isidre recupera el dinar popular, batejat amb el nom de "Menjat' el Ripollès"

La fira santjoanina complirà la 55ena edició aquest cap de setmana

per Redacció

Arreu

Fira de Sant Isidre a Sant Joan de les Abadesses
Fira de Sant Isidre a Sant Joan de les Abadesses | Arxiu

La Fira de Sant Isidre complirà aquest cap de setmana la 55ena edició, com l’aparador de la ramaderia local amb mostres, degustacions, concursos i exposicions. No ha estat fàcil arribar fins aquí tal i com han afirmat els Pabordes i l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses.Les dificultats que viu el sector es debatran amb les màximes responsables del departament d’Agricultura, Teresa Jordà i Elisenda Guillaumes, que han confirmat assistència.

Un certamen que ha evolucionat amb el pas dels anys. El canvi més significatiu va ser centrar la proposta en les vaques de carn de raça bruna, amb el concurs morfològic com a activitat estrella. En els últims temps, també s’ha apostat per la promoció del producte de proximitat del Ripollès. Enguany hi haurà un tastet de formatges amb cervesa i la gran novetat. La recuperació del dinar popular, on es podrà degustar carn de gran qualitat de casa nostra cuinada a l’estil argentí. L’àpat, anomenat “Menja’t el Ripollès,” serà diumenge.

Com sempre, hi haurà segona part de la fira santjoanina. El 15 de maig es celebrarà com cal el patró dels pagesos.