L'ajuntament de Ripoll torna a demanar millores al pont del tren

S'hi observen desperfectes sobretot a la part baixa

per Redacció

Infraestructures, Arreu

Estat actual del pont del tren de Ripoll
Estat actual del pont del tren de Ripoll | Xevi Pujol

L'ajuntament de Ripoll continua reclamant millores urgents al pont del tren. El pas del temps i la manca de manteniment ha comportat que la infraestructura presenti un aspecte bastant degradat. Hi manca una capa de protecció de formigó i les armadures estan oxidades.

«Les infraestructures són dignes d'un país tercermundista. L'estat no inverteix pràcticament res en les nostres línies de tren. Avui en dia el tren tarda el mateix a arribar que als anys 80 i no només això, sinó que les infraestructures s'han anat degradant i estan en un estat pèssim», diu Joaquim Colomer, regidor de Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa.

El pont del tren travessa l'aiguabarreig del Ter i el Freser | Xevi Pujol

Des de la corporació es tem que pugui haver-hi un accident a causa de l'estat en què es troba. No és la primera vegada que es fa evident la problemàtica i s'exigeix una reacció imminent. També hi ha humitat a la caseta guardaagulles, un fet del qual ja s'han queixat diversos veïns, ja que els hi provoca humitats i altres problemàtiques.

Des de l'ajuntament no s'ha fet un càlcul del què costaria arreglar el pont del ferrocarril, però s'assegura que com més temps passi, més cost tindrà l'actuació.