150 persones participen al dinar "Menja't el Ripollès" de la Fira de Sant Isidre

L'ajuntament fa un balanç positiu de les novetats i preveu ampliar el nombre de reclams l'any que ve

per Redacció

Arreu

"Menjat' el Ripollès" és un activitat que ha vingut per quedar-se
"Menjat' el Ripollès" és un activitat que ha vingut per quedar-se | Muti Saló

Sant Joan de les Abadesses manté l’optimisme malgrat les dificultats. Així s’ha demostrat en la 55ena edició de la Fira de Sant Isidre, el retorn anual als orígens de la vila, on la ramaderia i l’agricultura eren els grans eixos de l’economia local. El bon temps ha afavorit una gran presència de visitants, sobretot diumenge. Han gaudit de novetats que ja s’han consolidat, segons l’ajuntament. El gran exemple és la recuperació del dinar popular, amb el nom de “Menja’t el Ripollès” amb 150 persones. També s’ha destacat la venda de tots els tiquets per participar al tastet de formatge i cervesa. L’any que ve, "igual podem pensar en altres iniciatives i ampliar encara millor la fira" ha destacat l'alcalde, Ramon Roqué.

Potenciar la promoció dels productes de quilòmetre 0 és una de les prioritats del departament d’Agricultura. La consellera ha fet acte de presència a Sant Joan per difondre aquest missatge i també recollir les inquietuds d’un sector primari que passa per dificultats serioses. "És un sector imprescindible si volem fer aquest país sa i el volem fer gran" ha remarcat la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà.

Pel que fa al concurs morfològic, hi ha hagut una explotació que s’ha imposat en tres de les cinc categories. El jurat ha donat el primer premi als exemplars d”El Coll” en braves, vaca amb vedell i toros.

La Fira de Sant Isidre es tancarà el 15 de maig amb els actes dedicats al patró dels pagesos.