Front Nacional de Catalunya demana a Junts per Ripoll, ERC, Alternativa i PSC que rectifiquin

La candidatura ha mostrat el rebuig a l'acord entre aquestes quatre formacions en un manifest

per Redacció

Política

Els integrants de la candidatura del Front Nacional de Catalunya a Ripoll
Els integrants de la candidatura del Front Nacional de Catalunya a Ripoll | Front Nacional

La candidatura del Front Nacional de Catalunya a Ripoll ha mostrat la seva disconformitat amb l'acord entre Junts per Ripoll, ERC, Alternativa i el PSC de no pactar ni debatre amb aquesta llista ni amb la de Som Catalans. «En l'acord s'acusava al Front Nacional de ser una formació racista i xenòfoba. Les calúmnies arriben abans d'haver presentat el nostre programa polític, el que evidencia que heu actuat moguts per la por, el prejudici i la voluntat de fulminar i silenciar aquesta candidatura nacionalista que emergeix amb força», deia la candidata Sílvia Orriols, llegint un manifest.

«El Front Nacional de Catalunya, a diferència vostra, no defensa la discriminació de gènere, raça o religió. No som pas nosaltres qui va proposar fer murals a la vila amb nenes tapades amb vel islàmic, saltant els principis d'igualtat i laïcitat. Al contrari, és gràcies a la nostra crítica decidida i immediata, que aquest vel ha desaparegut del mural», seguia el manifest.

La candidatura afirma que «no acceptem lliçons de moralitat de qui considera que la laïcitat s'acaba on comença l'islam, i no dubta a acusar amb agressivitat ripollesos de tota la vida i tracta com a víctimes als assassins de Barcelona i Cambrils. No admetem aquesta doble moral i no consentirem que se'ns ataqui d'aquesta manera injusta i barroera a nosaltres i als centenars de ripollesos i milers de catalans que comparteixen les nostres inquietuds i el nostre afany». Per aquest motiu reclamen una rectificació immediata de l'acord.