L'Espai Consciència del Clownia 2019 se centrarà en el canvi climàtic

Serà la tercera edició d'aquest esdeveniment dins el festival de Sant Joan de les Abadesses

per Redacció

Cultura

Una xerrada a l'Espai Consciència de la passada edició
Una xerrada a l'Espai Consciència de la passada edició | Arnau Jaumira

Al Festival Clownia de Sant Joan de les Abadesses no tot és música i circ. En les dues últimes edicions s'hi ha creat un espai per al diàleg i la reflexió, anomenat Espai Consciència. Aquest 2019 tornarà a repetir-se l'experiència després de la bona acollida que va tenir. Serà durant el divendres 28 i el dissabte 29 de juny, amb entrada gratuïta, i novament constarà de xerrades, tallers, una fira d'entitats i col·lectius, una zona de taverna i artistes en viu.

L'eslògan d'enguany serà 'El capitalisme mata el planeta', i s'hi abordaran temes com el canvi climàtic, la lluita per la terra o l’agroecologia i la sobirania alimentària.

Ja es coneixen alguns noms que hi participaran. L'activista per la sobirania alimentària dels pobles, Gustavo Duch, l'advocada Marta Boliches d'Iridia, el cantant de Txarango, Alguer Miquel, familiars dels joves d'Altsasu, el meteoròleg Tomàs Molina o la periodista Txell Bonet, són algunes de les persones que participaran a les xerrades d'aquesta tercera edició. També es comptarà amb les periodistes Laura Rosel, Roger Palà, Mercè Folch o Neus Molina com a moderadores.

A banda, el festival enguany comptarà novament amb els gots compostables, i proposa noves mesures com el reciclatge diferenciat, els lavabos ecològics i els punts de càrrega de vehicles elèctrics.