La ciutadania de Ripoll escull les propostes finançades amb els pressupostos participatius

S'ha triplicat la participació dels veïns, amb un percentatge superior al de la mitjana catalana

per Redacció

Arreu

Les propostes guanyadores es van fer públiques ahir a la biblioteca Lambert Mata
Les propostes guanyadores es van fer públiques ahir a la biblioteca Lambert Mata | Xevi Sunyol

Els pressupostos participatius del 2019 ja tenen destí. La ciutadania de Ripoll ha decidit les propostes que es finançaran amb una partida de 100.000 euros. El projecte que ha rebut més vots és fer un patí obert, natural i viu a l’Escola Joan Maragall, seguit de l’execució d’una de les fases per millorar la Devesa del Pla. A cada un s’hi destinarà el 50% dels recursos. També està previst renovar la cavalcada dels reis mags. És la proposta guanyadora de les 26 que optaven al finançament de 15.000 euros.

La participació s’ha situat molt per sobre de la mitjana de Catalunya, i s’ha triplicat respecte l’any anterior, passant del 8 al 24%. Han votat 2.085 ciutadans, d’un cens que frega les 9.300 persones. "Estem molt contents perquè vol dir que el poble de Ripoll té ganes de dir la seva i de participar" ha destacat la tècnica de participació de l'ajuntament ripollès, Núria Perpinyà

L’ajuntament de Ripoll ha agraït la implicació popular a la comissió organitzadora. Els pressupostos participatius tindran continuïtat el 2020. Tothom està convidat a participar als tallers que s’organitzaran per millorar el seu funcionament.