Sant Joan de les Abadesses, seu de les colles geganteres gironines

Gegants i caperruts ompliran la vila durant aquest cap de setmana

per Redacció

Cultura

L'escultura que commemora aquesta cita i que ja es pot veure a la Coromina del Bac
L'escultura que commemora aquesta cita i que ja es pot veure a la Coromina del Bac | Xevi Pujol

Sant Joan de les Abadesses serà aquest cap de setmana la Vila Gegantera Gironina. Ja fa 26 anys que la Coordinadora de Colles Geganteres de les Comarques Gironines organitza una gran trobada i enguany serà al Ripollès. Dissabte hi haurà la cercavila de capgrossos de les colles convidades per la Vila vella, que seran acompanyats pels infants del poble que durant les setmanes prèvies a la cita hauran construït les seves pròpies figures en un taller organitzat per l'AMPA de l'IE Mestre Andreu.

El plat fort de les jornades serà diumenge al matí, amb l'acte central de la celebració en el qual s'espera comptar amb unes 25 colles participants d'arreu, les quals faran una cercavila pel poble.

També es presentarà l'escultura de commemoració de la cita que ja està instal·lada en part a la plaça Catalunya de la Coromina del Bac. Es tracta d'un grup de sis figures fetes pels ferrers santjoanins Quim i Toni Llamas, de les quals diumenge se'n poden veure les primeres tres: en Gentil i la Isaura, de mida real, però fets amb ferro i llautó. fet que fa que pesin 250 quilos cada una, i també una nena que els observa amb la boca ben oberta. És el resultat de més de mig any de feina, a la que caldrà afegir tres figures més, d'un geganter, un timbaler i un graller. La inauguració d'aquesta obra serà a dos quarts d'11 del matí.