Balanç satisfactori del cap de setmana de Festa Major a Ripoll

La comissió de festes destaca l'afluència de públic, sobretot a les activitats musicals

per Redacció

Societat

Les balladores i els balladors de la Dansa dels Clavells
Les balladores i els balladors de la Dansa dels Clavells | Muti Saló

La desena edició del Sopar dels Valents i el concert amb grups com Virus han servit per completar el cap de setmana de Sant Eudald 2019. Celebració que ha seguit el seu curs fil per randa, sense incidències destacables. Des de la comissió de festes, Ramon Santanach, ha afirmat que "tot el tema de concerts de nit i l'espai nou a la plaça de Sant Eudald ha registrat una afluència de gent satisfactori. A més, fent bo, ha sortit molta gent al carrer"

Una última jornada que va començar amb dos activitats que han tingut continuïtat. Per una banda, els tastets de festa major amb entitats de la vila i de l’altra, el vermut electrònic. La diada també va estar marcada pels actes amb més tradició a la capital de comarca com el concert amb les corals ripolleses a l’església de Sant Pere i la dansa dels clavells a la plaça de l’ajuntament. Van seguir una festa holi a la plaça de Sant Eudald i la representació d’una obra al Teatre Comtal. La jornada del patró va estar marcada per l’habitual ofici solemne en el seu honor al monestir de Santa Maria. Seguidament, activitats com el ball dels gegants i la sardana d’honor. L'alcalde, Jordi Munell, va destacar el caràcter "familiar" de la diada central de la festa.

Amb l’arribada de la foscor, intens correfoc pels carrers del Barri Vell. A la nit, diverses propostes musicals com l’actuació del dj local, Jordi Claret, a la carpa de la plaça de la Llibertat.

La festa major va arrencar divendres amb el pregó a càrrec del música Joan Amils a la sala Abat Senjust, els Diables de Ripoll i els seus versots a la plaça de l’ajuntament, i els primers concerts amb Dr. Prats com el principal reclam a la plaça de La Lira.