La futbolista Jana Muro fitxa per l'aleví del Barça

S'ha format a l'Escola de Futbol del Ripollès

per Guillem Sánchez

Esports

La Jana Muro amb els seus pares i la seva actual entrenadora a l'EF Ripollès
La Jana Muro amb els seus pares i la seva actual entrenadora a l'EF Ripollès | Guillem Sánchez

Quan està dins d'un camp de futbol, se sent més còmoda. Amb la pilota als peus, demostra que té un bon nivell. La jove futbolista benjamina Jana Muro s'incorporarà la temporada que ve a les files del Futbol Club Barcelona. Així s'ha confirmat aquest mes de maig. Formarà part d'un aleví femení, tot i ser encara benjamina, que competirà contra equips masculins. Tant el Barça com l'Espanyol s'havien interessat per incorporar-la a les seves files.

Jordi Muro, pare de la Jana, explica que «la veritat és que l'Espanyol es va portar molt bé i ella hi va estar bé quan hi va anar a entrenar, però quan va venir el Barça ella ho va tenir clar i és qui decideix, i va triar anar al Barça».

Per qui no l'hagi vist jugar, pot ocupar diferents posicions dins del camp. «Al mig del camp, de punta o a la banda», diu ella mateixa, tot i que reconeix que prefereix el mig del camp.

Aquesta temporada ha format part del Benjamí de Preferent de l'Escola Futbol Ripollès, amb qui ha marcat 11 gols. No és la primera futbolista de l'entitat que s'embarca en una aventura com aquesta.

Arnau Padrós, coordinador general Escola Futbol Ripollès, explica que estan «molt contents perquè la Jana és la desena persona de l'Escola que s'incorpora al futbol base d'equips professionals com el Barça, l'Espanyol o el Girona. Això sumat als èxits col·lectius dels equips del club ens omple d'orgull».

Entrenarà tres dies amb les seves noves companyes i se li haurà de sumar el partit del cap de setmana. Mentrestant, comparteix encara sessions de feina amb els seus companys i tècnics de Ripoll i, si pot ser, sempre amb la pilota als peus.