Una escultura creada per nens i nenes homenatja als donants de sang a Camprodon

Es troba a la zona ajardinada del davant de l'Hospital Geriàtric

per Xevi Pujol

Arreu

Els alumnes que han participat del projecte ja poden veure l'escultura feta realitat
Els alumnes que han participat del projecte ja poden veure l'escultura feta realitat | Xevi Pujol

L'espai verd que hi ha davant de l'Hospital Geriàtric de Camprodon compta amb una nova escultura que l'adorna. Es tracta d'un monument que homenatja als donants de sang i que té una història particular al darrere. L'ajuntament camprodoní va proposar a l'escola Doctor Robert que els seus alumnes prenguessin part d'aquesta iniciativa, i durant un any hi han estat treballant els d'un curs en concret, que ara estan fent cinquè de Primària.

Núria Mas, regidora de Sanitat i Educació, explica que «ha estat un projecte molt bonic, una suma de sinergies entre moltes persones de molts àmbits que finalment han acabat amb aquesta escultura». L'escultor Xavi Moret ha estat qui finalment ha executat l'obra amb metall, però aquesta havia estat dissenyada abans pels mateixos alumnes amb altres materials a classe. L'Aina, una de les nenes que hi ha participat, explica que «ens ha semblat molt interessant i ens ha agradat col·laborar amb els donants de sang». La Mia també hi ha pres part i detalla que «primer vam començar treballant la plastilina, després ho vam dibuixar i al final vam passar al cartró i la fusta».

L'escultura ha estat executada per Xavi Moret, seguint el disseny dels alumnes | Xevi Pujol

Els membres de la delegació camprodonina dels Donants de Sang també van anar a l'escola per fer una xerrada sobre la temàtica als alumnes, un fet que va complementar el treball en l'escultura. Es tracta d'un monument format per tres figures metàl·liques que s'agafen de la mà i que també incorpora un cor.

Marc Ibars, president de l'associació de donants de les comarques gironines, va ser present a Camprodon aquest dimecres per compartir amb els alumnes i professors de l'escola, les institucions i els vilatans la presentació de l'escultura. Va destacar que «és un format diferent perquè és la primera vegada que un ajuntament ha anat a l'escola perquè col·laboressin amb la creació d'una escultura als donants».

Així mateix, Ibars va destacar que Camprodon és «molt solidari» i un municipi autosuficient pel que fa a extraccions de sang. Eli Munell, delegada dels donants a Camprodon juntament amb Fermí Bobi, deia que «fa molts anys que lluitàvem per aquest monument, perquè la voluntat d'una sola donació pot salvar fins a tres vides». Al conjunt de les comarques gironines, es fan donacions a uns 160 municipis, i en el conjunt de Catalunya a uns 600. En global, les reserves es troben a un bon nivell. El Ripollès és la comarca que més monuments té als donants de sang.

Foto de família de les autoritats que van presentar l'escultura | Xevi Pujol