Ripoll tornarà a retrocedir en el temps amb la Festa de la Llana

El Casament a Pagès tindrà com a nuvis a Jordi Salomó i Natàlia Fernández

per Xevi Pujol

Cultura

L'enllaç del Casament a Pagès està assegurat uns anys més
L'enllaç del Casament a Pagès està assegurat uns anys més | Agustí Mas

Arriba el moment de retrocedir en el temps a Ripoll, amb l’arribada de la 53ª edició de la Festa de la Llana i el Casament a Pagès aquest 19 de maig. Un esdeveniment únic que des del 1967 mostra com era l’ofici dels pastors i recrea unes noces camperoles tal com es feien al Ripollès al voltant del segle XVIII. Durant el diumenge al matí, la plaça de l’ajuntament s’omplirà de ramats d’ovelles i allà es podrà viure una exhibició de la tosa tradicional amb tisores i posteriorment el 15è concurs d’esquilar ovelles. Uns ramats que contindran exemplars de la raça autòctona d’ovella ripollesa.

Pel que fa al casament, tornarà a ser un enllaç real. Els nuvis seran enguany Jordi Salomó i Natàlia Fernández. Abans d’arribar al monestir, el nuvi baixarà del barri de Sant Pere i anirà a buscar la núvia a la plaça Gran. Ell forma part del grup de música tradicional Randellaires, que ja han assegurat que amenitzaran l’acte de valent.

El Centre d’Iniciatives i Turisme de Ripoll està satisfet amb la continuïtat de l’esdeveniment. De fet, ja han confirmat que tenen nuvis assegurats durant dos anys més, fins al 2021.

Durant la jornada no hi faltaran els grallers, gegants i els diferents balls, com el dels Tonadors, el de l’Eudald i la Maria, el de l’Espunyolet a l’interior del Monestir o el Contrapàs final a la plaça.