La Coral Capella de Santa Maria rep la Creu de Sant Jordi

L'entitat va recollir el guardó de la Generalitat aquest dijous a Barcelona

per Xevi Pujol

Cultura

Teresina Maideu rebent la Creu de Sant Jordi
Teresina Maideu rebent la Creu de Sant Jordi | La Xarxa

La Coral Capella de Santa Maria de Ripoll va rebre aquest dijous la Creu de Sant Jordi. La seva directora, Teresina Maideu, va rebre una de les màximes distincions que atorga el govern de la Generalitat, de mans del president Quim Torra.


L'entitat ripollesa va ser premiada «amb motiu del seu 125è aniversari, per la seva llarga trajectòria social i artística. Ha sabut preservar la tradició coral local que conjumina el cant de la litúrgia amb altres gèneres, com la polifonia profana o tradicional. El seu repertori sobrepassa les 500 obres de tots els estils i èpoques. Des dels seus inicis ha col·laborat i participat activament dels esdeveniments més significatius de la vida cultural de Ripoll i de Catalunya».


Un premi que és una injecció d'alegria per als membres d'aquesta entitat. Neus Rodellas, secretària de la Coral, explicava que «per nosaltres és un honor poder ser en aquest acte, però el principal és el gran reconeixement al recorregut de la Coral, un mèrit de tothom, dels que hi eren abans i dels que hi som ara».


Respecte al futur de les corals, opina que «en pobles petits és complicat anar mantenint la coral perquè els nens i nenes quan es fan grans marxen per qüestions de feina o d'altres a fora i no segueixen amb els grans». Per al futur, doncs, anima a la gent perquè vulgui formar part de la coral, i destaca que compten amb bon seguiment del públic en les seves actuacions.

Fins a 28 persones i 13 entitats han estat premiades enguany amb la Creu de Sant Jordi. Entre aquestes, Leo Messi o la Trinca, per exemple.