Centenars de visitants a la Festa de la Llana i el Casament a Pagès

Jordi Salomó i Natàlia Fernández han estat els nuvis que han volgut recrear unes noces camperoles

per Judith Espert

Cultura

La Festa de la Llana, tota una mostra de la tradició a Ripoll
La Festa de la Llana, tota una mostra de la tradició a Ripoll | Muti Saló

Ripoll ha viscut, de nou, la seva festa més nostrada. La Festa Major ha deixat pas a la tradició, gràcies a la 53a Festa de la llana i Casament a Pagès. Un esdeveniment que ha congregat centenars de visitants. Enguany des de l'organització del Centre d'Iniciatives i Turisme s'ha volgut fer una aposta decidia per reimpulsar el concurs d'esquilar ovelles, amb uns premis més atractius per als participants. L'ogassenc Martí Vila n'ha esdevingut el guanyador i s'ha erigit com el gran campió del certamen.

També s'hi ha pogut veure la mostra d'oficis tradicionals com les filadores al matalasser o la tosa amb tisora. I és que en aquesta edició l'aposta pels oficis de tota la vida hi ha estat més present que mai, ja que la plaça de la Lira ha acollit una mostra representativa de tots ells.

Els nuvis d'enguany al Casament a Pagès | Muti Saló

Paral·lelament, Jordi Salomó i Natàlia Fernández han estat els protagonistes de la recreació de les noces camperoles. Acompanyats de familiars, amics i desenes i desenes de persones han pronunciat el sí, vull al Monestir de Ripoll. La comitiva, vestida amb els vestits tradicionals, han resseguit bona part del nucli antic de Ripoll fins a arribar a casa de la núvia, a la plaça Gran, plena de gom a gom per viure aquest moment màgic.

Des de l'organització es feliciten de la bona acollida de l'esdeveniment i agraeixen la implicació de més d'un centenar de persones que fan possible aquesta festa única i de poble.

La festa vol mantenir la mostra d'oficis tradicionals | Muti Saló