S'invertirà 1 milió d'euros en millores a l'alberg i al telecabina de Vall de Núria

S'hi posarà energia geotèrmica, es millorarà la façana i es remodelarà el telecabina

per Xevi Pujol

Infraestructures, Arreu

L'Alberg del Pic de l'Àliga, a Vall de Núria
L'Alberg del Pic de l'Àliga, a Vall de Núria

El Departament de Treball de la Generalitat invertirà en els propers mesos al voltant d’1 milió d’euros en millores a l’alberg del Pic de l’Àliga, a Vall de Núria. 700.000 euros d’aquests fons aniran destinats a unes obres relacionades amb la geotèrmia, una energia que substituirà als 40.000 litres de petroli que gasta aquesta infraestructura cada any.

També es contemplen altres accions. «Hi ha dos projectes més, un per arreglar tota la façana i els porticons de l'alberg, no només per millorar la imatge externa sinó també per estalvi energètic; i per altra banda de cara a la tardor hi haurà la substitució de l'actual telecabina, un projecte conjunt amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, en el qual hi aportarem 4 cabines noves des del nostre departament», explica Cesc Poch, Director general de l'Agència Catalana de la Joventut

Es preveu que les cabines costin més de 200.000 euros, i la façana uns 60.000. Un seguit d’obres que pivoten en tres principis bàsics: «La sostenibilitat i preservació del medi ambient, continuar potenciant el turisme juvenil i familiar a la xarxa pública d'albergs de la Generalitat i acompanyar als municipis del Ripollès en la dinamització social, cultural i econòmica molt important per al país», segons detalla Georgina Oliva, Secretària d’Infància, Adolescència i Joventut.

Els membres del Departament es van reunir amb alcaldes i responsables de la vall per conversar sobre projectes estratègics de futur al Ripollès.