La comarca reclama un major servei de policia des del Consell

Es va aprovar una moció per instar al govern català a impulsar mesures per evitar robatoris com els de Ripoll o Sant Joan

per Guillem Sánchez

Seguretat, Arreu

L'última sessió del Consell Comarcal del Ripollès
L'última sessió del Consell Comarcal del Ripollès | Guillem Sánchez

La mobilitat al Ripollès és complicada, també per als cossos policials. Des de la comarca es demana a la Generalitat poder disposar de més serveis, ja que una patrulla dels Mossos d'Esquadra encara ha d'estar fent guàrdia al jutjat de Ripoll quan aquest està tancat. Des del grup comarcal d'ERC al Consell Comarcal del Ripollès, Roger Bosch va expressar que «quan el jutjat està obert, la patrulla ja no hi ha de ser, però demanàvem que a la comarca, a les nits només es disposa de dues patrulles i n'havíem de tenir una adjudicada, per tant, volem més serveis». El seu company Sergi Albrich va dir que «celebrem la voluntat d'incrementar les mesures de seguretat».

El darrer ple del Consell Comarcal celebrat dimarts al vespre va aprovar amb els vots a favor de tots els consellers una moció per instar al Govern a impulsar millores per resoldre l'increment de robatoris a domicilis de la comarca, tal com han fet els ajuntaments de Ripoll i Sant Joan. Un fet que es podria resoldre amb més efectius. «Estem mancats, és veritat que surten 500 places, a veure si ens en toca algun, però crec que és bo tenir els agents on han d'estar», va comentar Eudald Picas, president del Consell Comarcal.

Unanimitat per aprovar la introducció d'una matrícula per als inscrits a l'Escola Comarcal de Música del Ripollès, que no comportarà però un augment del preu total que es pagava ara a través únicament de les quotes mensuals. El plenari va donar llum verda a diverses mocions aprovades ja en algun municipi de la comarca. Alhora es va aprovar la modificació del termini de delegació de la competència per a la gestió del servei de deixalleria de Camprodon. Després d'aprovar l'acta de la sessió ordinària del ple, aplaudiment pel final del mandat i de reconeixement a la tasca, per exemple, d'Eudald Picas, que deixa la política al Consell i també a l'ajuntament de Gombrèn, on hi va començar el 1999.