Jornada electoral de municipals per definir els alcaldes del Ripollès

S'han constituït les 40 meses dels 25 col·legis de la comarca, on s'hi podrà votar fins les 8 del vespre

per Redacció

Societat, Política

Jornada electoral de municipals per definir els alcaldes del Ripollès
Jornada electoral de municipals per definir els alcaldes del Ripollès | Guillem Sánchez

Des de les 9 del matí estan oberts els 25 col·legis electorals a la comarca del Ripollès per aquesta jornada de votacions. Diumenge d'eleccions municipals i europees, on gairebé 20.000 persones de la comarca estan cridades a exercir el seu dret a vot, per tal de definir qui han de ser els alcaldes i alcaldesses als 19 municipis del Ripollès.

En alguns dels pobles de la comarca, ja se sap qui en serà l'alcalde. Són els casos de Molló, Vilallonga de Ter, Llanars, Pardines, Vallfogona de Ripollès i Les Llosses. Tothom qui vulgui exercir el seu dret a vot ho pot fer fins les vuit del vespre, a tots els col·legis de la comarca. A tots els pobles hi ha un sol col·legi, a excepció de Sant Joan de les Abadesses, que en compta amb tres, i a Ripoll, que n'hi ha cinc.

Es poden votar candidatures d'Esquerra Republicana, Junts per Catalunya, el Partit dels Socialistes, la CUP, Moviment d'Esquerres, Units per Avançar, Som Catalans, Front Nacional de Catalunya o d'altres partits independents com Gent per Planoles.

Els resultats de les votacions de la jornada d'avui se sabran més tard del què és habitual perquè abans s'hauran d'escrutar el vots de les eleccions europees. A partir de les 8 del vespre, Ràdio Ripoll i Televisió del Ripollès oferiran un programa en directe per tal de conèixer la configuració de cadascun dels ajuntaments del Ripollès, un cop tancats els col·legis electorals.

Segons la informació copsada pels diferents mitjans de Corisa Media Grup, la jornada de votacions s'està desenvolupant amb tranquil·litat als col·legis de la comarca, sense incidències destacables.