Es commemoren a Molló els 360 anys de la firma del Tractat dels Pirineus

El programa inclou diverses activitats durant aquest dissabte

per Redacció

Societat

Activitats aquest dissabte per commemorar el Tractat dels Pirineus
Activitats aquest dissabte per commemorar el Tractat dels Pirineus | Aj. Molló

Molló ha viscut un inici d'any intens amb la commemoració de la Retirada, amb motiu dels 80 anys del final de la Guerra Civil. Record que va tenir com a punt culminant la inauguració de l'arranjament del camí que connecta la vila amb Coll d'Ares. El punt de pas de milers de persones cap a l'exili, en un acte que va presidir el president de la Generalitat, Quim Torra.

Aquest cap de setmana es dona continuïtat a la voluntat de mantenir viu el passat. Serà aquest dissabte amb tot un seguit d'activitats per commemorar els 360 anys de la firma del Tractat dels Pirineus. Un acord que va suposar la nova delimitació de la frontera hispano-francesa i per tant, la separació de Catalunya i la Catalunya Nord.

El programa d'activitats arrencarà de bon matí amb una excursió a peu guiada, anomenada De Muga a Muga per Molló, amb sortida i arribada a l'aparcament de Coll d'Ares.

A la tarda, hi ha previst dues xerrades a l'ajuntament. Alícia Guillaumes, tècnica que executa el projecte El patrimoni militar de la Vall de Camprodon, parlarà sobre l'Edat Moderna a la zona. I Joan Capdevila, doctor per la Universitat de Barcelona, parlarà de la delimitació entre els dos estats. La cloenda serà la visita a la mostra La frontera: terra de pas. Una exposició que es podrà visitar fins al 16 de juny al mateix consistori.