L'Hospital de Campdevànol incorpora el servei d'Estètica Oncològica

Vol minimitzar els efectes secundaris que pateixen els pacients que tenen càncer

per Redacció

Arreu

El servei també incorpora suport emocional per als pacients
El servei també incorpora suport emocional per als pacients | Hospital de Campdevànol

L'Hospital de Campdevànol ha incorporat el servei d'Estètica Oncològica Integral, un programa d'acompanyament dirigit als pacients de càncer que té com a objectiu minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics provoquen sobre la pell i les mucoses, així com donar recursos per gestionar els canvis estètics, veure's millor, i en conseqüència, millorar la qualitat de vida dels pacients.
Serà un acompanyament que dura tot el procés oncològic.

Un dels serveis serà el d'ajudar als pacients a aplicar-se el cosmètic específic per a cada afectació a la pell que puguin tenir. De fet, una de les parts del cos que més pateix amb els tractaments de quimioteràpia i radioteràpia és la pell, amb l'aparició d'acne, coïssor o toxicitat.

Es tracta d'una visita mensual que aproximadament durarà una hora, en la qual el pacient rebrà cures de la mà d'un especialista. També serà un espai de relaxació i confort, de suport emocional.

Qui hi estigui interessat haurà de posar-se en contacte amb l'Hospital per tal de sol·licitar una visita. És una iniciativa de la Fundació Oncolliga, que ja es duu a terme a altres hospitals com el de Girona, Palamós i Olot. És finançada amb els donatius recollits a la cursa solidària BTT Oncobike, que se celebra a finals d'octubre a la Vall de Llémena.