La Segona Pasqua pot començar a arreglar una primavera fluixa al Ripollès

En allotjaments de turisme rural ja han penjat el cartell de complet pel cap de setmana llarg

per Redacció

Arreu

Camprodon serà una de les destinacions preferides per gaudir de la Segona Pasqua
Camprodon serà una de les destinacions preferides per gaudir de la Segona Pasqua | Muti Saló

Bones perspectives del sector turístic del Ripollès per la temporada d’estiu, després d’una primavera que podria haver estat millor pel que fa l’afluència de visitants. L’aperitiu serà aquest cap de setmana, perquè dilluns és festa a Barcelona en motiu de la Segona Pasqua. A la casa rural d’El Janpere, a Sant Joan de les Abadesses, ja han penjat el cartell de complet.

Altres establiments estan a l’expectativa d’arribar al 100% d’ocupació durant els tres dies de festa. A l’Hotel Camprodon, per exemple, hi ha millors perspectives pels mesos de juliol i agost. Des de fa anys, tenen consolidada una clientela fixa, "bàsicament de Catalunya, majoritària de Barcelona. Són famílies, gent gran. Les novetats són sobretot matrimonis de mitjana edat" ha explicat Joan Costejà, propietari de l'establiment.

Al Càmping Molí de Serradell de Campdevànol, ja s’han formalitzat forces reserves pel mes de juliol. Els usuaris habituals són turistes estrangers, sobretot d’Holanda, però enguany també s’ha detectat un augment de clients del país. Una de les responsables, Anna Torras, explica que  "hi han reserves de gent d'aquí tan en bungalou com en parcel·la per estades entre set i deu dies"

A l’allotjament campdevanolenc també preveuen bona ocupació per Sant Joan. Enguany el 24 de juny s’escau en dilluns.