L'atur al Ripollès se situa en xifres anteriors a la crisi

Per segon mes consecutiu, el total és inferior als 900 desocupats

per Redacció

Economia

Gràfic de l'atur registrat al Ripollès durant el mes de maig
Gràfic de l'atur registrat al Ripollès durant el mes de maig | Redacció

L’atur no para de baixar al Ripollès i se situa en xifres anteriors a la crisi econòmica. L’Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya indica que el mes de maig es va tancar amb 850 aturats. Això suposa que consten 28 persones menys a les llistes de l’oficina de treball de Ripoll respecte a l’abril. El quart mes del 2019 es va tancar amb 878 persones sense feina a casa nostra. Per tant, es manté la xifra de desocupats per sota de la barrera psicològica dels 900 per segon mes consecutiu.

A la capital de comarca és on hi ha més aturats, amb un total de 433, però és la població que n’ha restat més d’un mes a l’altra amb 29. Segueixen Sant Joan de les Abadesses, amb 113, Campdevànol amb 109, Camprodon, amb 62, que n’ha guanyat 6 respecte l’abril, i Ribes de Freser amb 44 .

Segons les mateixes dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu, Campelles és l´únic municipi de la comarca on no consta cap aturat, seguit de Setcases amb 1, i Pardines i Queralbs, amb 2.

En el conjunt de Catalunya, l’atur registrat ha baixat i l’afiliació a la Seguretat Social ha pujat fins a la segona dada més alta de la història des de 2007. Frega els tres milions i mig de persones afiliades.