Ripoll tindrà una nova xarxa Wifi oberta amb més connectivitat

L'ajuntament ha rebut una subvenció del programa europeu Wifi 4 Europe

per Xevi Pujol

Arreu

El programa Wifi4EU hi aporta 15.000 euros i els pressupostos participatius, 6.000 més
El programa Wifi4EU hi aporta 15.000 euros i els pressupostos participatius, 6.000 més | Wifi4EU

200 ajuntaments de tot l’estat, 44 de catalans i només 6 gironins han estat beneficiaris de Wifi 4 Europe, un programa que vol fer accessible els serveis d’Internet a tota la ciutadania. Ripoll és un d’ells i per això ha rebut una subvenció de 15.000 euros per implantar una nova xarxa Wifi. Ja s’estan col·locant nous punts d’accés a la xarxa a la vila, amb un ample de banda major que l’anterior servei Guifi.net.

«De forma lliure, el ciutadà podrà registrar-se i se li donarà accés a la xarxa durant unes hores. Passada aquesta estona, la connexió es talla i s'ha de tornar a repetir l'operació. No és un accés permanent, sinó que són accessos puntuals perquè la ciutadania pugui tenir servei d'Internet gratuït per desenvolupar diferents activitats educatives, lúdiques o esportives», detalla l'alcalde en funcions de Ripoll, Jordi Munell.

En total, hi haurà 11 nous nodes de connexió, que estaran ubicats a la zona d’estacionament de Can Guetes, a la Sala Eudald Graells, el Centre d’Atenció Primària, al passeig Ragull, entre les estacions de tren i autocar, a l’interior del pavelló municipal, al camp de futbol, a les places Sant Eudald i de l’Ajuntament, a l’interior de la Sala Abat Senjust i a la pista poliesportiva de Sant Pere. Es preveu que amb l’entrada de l’estiu ja estiguin operatius.

La partida de 6.000 euros dels pressupostos participatius del 2018 que s'havia reservat al desplegament de la xarxa Wifi també entrarà en aquesta renovació i es preveu que pugui ajudar al manteniment de la nova xarxa oberta durant els propers 3 anys.