El Ripollès és la segona comarca que més creix en l'índex de competitivitat

Els indicadors econòmics se situen en nivells d'abans de la crisi

per Redacció

Arreu, Economia

S'ha fet públic l'Índex de Competitivitat de les comarques de Catalunya
S'ha fet públic l'Índex de Competitivitat de les comarques de Catalunya | FEGP

El Ripollès és la segona comarca catalana que més va créixer el 2018, segons l´índex de competitivitat territorial, que té en compte indicadors com a la innovació, el treball o el nombre d'habitants. La capacitat de tirar endavant és inqüestionable malgrat ser una zona de muntanya amb un alt percentatge de població envellida per l'èxode del jovent. Així ho han destacat els responsables de l'Agència de Desenvolupament del Ripollès.

«És cert que creix més respecte a la resta, però partim des d'una posició molt baixa en el rànquing de comarques i aquest augment ens ha fet arribar fins a la posició 32 de 42», detalla Gerard Soler, director de l'Agència de Desenvolupament del Ripollès.

La bona línia es confirma amb l'informe d'activitat econòmica del primer trimestre d'enguany. La creació de llocs de treball i per tant, la reducció de l'atur, tal com s'ha confirmat al maig, és un dels principals indicadors que conviden a l'optimisme. Augmenta el nombre de contractes de llarga durada o indefinits. «Hem augmentat el nombre d'assalariats, hem reduït una mica en autònoms, però podem dir que ara estem en dades similars a abans de la crisi», comenta Soler.

També s'ha detectat que en els últims temps els llocs de treball que es demanen són més qualificats. Un factor que podria afavorir que els joves tornessin i per tant, evitar que el bon nivell de recuperació actual quedés en no res. També seria una de les claus perquè la pèrdua constant de població es congelés.

En definitiva, el Ripollès es va posicionant en els indicadors econòmics que hi havia abans de la crisi.